- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Skvělá pomazánka na večeři, svačinu i snídani! Podávejte s celozrnným pečivem, knäckebrotem nebo třeba jen zeleninovými špalíčky. Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Olej olivový | 8 |
Česnek | 4 |
Žervé průměr | 90 |
Bonduelle Cizrna Vapeur | 330 |
Dýně průměr | 360 |
Dochucovadla:
tymián, chilli, hmotnost hotového pokrmu 700 g, energetická hodnota na 100 g pomazánky 470 kJ
Energetická hodnota celkem: 3341 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 334 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 7.9, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme a odstraníme semínka, pokud máme dýni hokkaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy oloupeme. Dýni upečeme doměkka, dle velikosti můžeme upéct rozkrojenou napůl nebo nakrájenou na menší kousky. Upečenou vychladlou dýni pokrájíme na menší kousky a společně s uvařenou nebo sterilovanou cizrnou a žervé rozmixujeme dohladka. Přidáme malé množství utřeného česneku, dochutíme solí a dle chuti i chilli nebo jiným kořením (například tymiánem). Podáváme s celozrnným pečivem, můžeme dle chuti dozdobit semínky nebo čerstvými bylinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.